Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον 36χρονο

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον 36χρονο

Ο 36χρονος που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Όπως λέει η επικεφαλής γιατρός χρειάζεται να έχει δύναμη και να κάνει υπομονή καθώς τα δύσκολα θα συνεχιστούν…

Σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο, λαιμό και τράχηλο αναφέρει η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον 36χρονου, που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, από την εν διαστάσει γυναίκα του. Την κατάσταση του άτυχου άντρα έσπευσε να αντιμετωπίσει επιτελείο γιατρών, επικεφαλής του οποίου ήταν η διευθύντρια του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων, Μαρία Καλοφώνου, η οποία είχε επιμεληθεί από την πρώτη στιγμή και την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Λίγα 24ωρα μετά το πρώτο χειρουργείο, η κυρία Καλοφώνου μιλάει στην εφημερίδα Real News για την σοβαρότητα του τραυματισμού, από την επίθεση με καυστικό υγρό. «Πρόκειται για βαρύ, εκτεταμένο και βαθύ χημικό έγκαυμα. Έχει κάψει το πρόσωπο, τον τράχηλο, γύρω – γύρω από τον λαιμό, την πλάτη και κάποια σημεία στα χέρια. Στο αριστερό μάτι έχει χημικό έγκαυμα στον κερατοειδή, ενώ έχει επηρεαστεί και το άλλο μάτι. Υπάρχει κίνδυνος» τονίζει η γιατρός και προσθέτει:

«Θα γίνουν πολλά χειρουργεία ακόμη. Το δεύτερο χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί σχετικά σύντομα, απλά περιμένουμε να ανακάμψει ο ασθενής από το πρώτο. Εκτιμώ ότι το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα γίνει το επόμενο χειρουργείο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας με χειρουργεία και θεραπείες. Χρειάζεται υπομονή και δύναμη» καταλήγει η Μαρία Καλοφώνου.

Μυστήριο επικρατεί την ίδια ώρα αναφορικά με την εμπλοκή τρίτου και τέταρτου προσώπου στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται μία ακόμη γυναίκα, φίλη της 38χρονης που φέρεται εκείνο το βράδυ να έστελνε μηνύματα στον 36χρονο άντρα και να τον πιέζει να πάει στο ξενοδοχείο με σκοπό να τον παγιδεύσει.

Οι δικηγόροι του θύματος έχουν ζητήσει να της ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη όπως και σε έναν άντρα που φέρεται να προμήθευσε το καυστικό υγρό στην 38χρονη. Η κατηγορούμενη πάντως υποστήριξε πως δεν υπήρχε συνεργός στα όσα έκανε και πως το καυστικό υγρό, το αγόρασε η ίδια από το διαδίκτυο.

Η απολογία της 38χρονης

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι είχα πρόθεση να αφαιρέσω την ζωή του συζύγου μου. Σε καμία περίπτωση, δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω μία τέτοια πράξη. Αυτό που έγινε, έγινε ενώ ήμουν σε άμυνα και εκείνη τη στιγμή με αυτό που μου συνέβη βρισκόμουν σε σοκ. Μετά τις απειλές του μου όρμησε και με εξανάγκασε με τη βία σε σεξουαλική πράξη παρόλο που εγώ με όλα αυτά που μου είχε πει δεν ήθελα να με ακουμπάει. Αφού με βίασε, με έβρισε χυδαία και με χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.

Τότε εγώ σε κατάσταση πανικού και φοβούμενη ότι θα με σκοτώσει, έβγαλα από την τσάντα μου ένα μικρό βαζάκι με το καθαριστικό και το πέταξα προς το μέρος του για να σωθώ. Άρχισα να τρέχω για να του ξεφύγω. Με απειλούσε και με έβριζε. Δυστυχώς πίστεψα ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να αλλάξει και να συμβιώσουμε αρμονικά γιατί τον αγαπούσα… είχα δεχτεί βίαιες συμπεριφορές και λεκτική κακοποίηση και από αυτόν και από την οικογένειά του η οποία δεν με ήθελε δίπλα του» είπε στην απολογία της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις