Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Οδός: Εικόνες που κόβουν την ανάσα μέσα στη σήραγγα του Πλαταμώνα – Τι συνέβη τη νύχτα

Εθνική Οδός: Εικόνες που κόβουν την ανάσα μέσα στη σήραγγα του Πλαταμώνα – Τι συνέβη τη νύχτα

Οι εικόνες έρχονται από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα και συγκεκριμένα μέσα από τη σήραγγα του Πλαταμώνα…

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας που έλαβε χώρα στη σήραγγα του Πλαταμώνα, στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο προέβλεπε τροχαίο ατύχημα μέσα στη σήραγγα με εγκλωβισμένους σε οχήματα. Πυροσβέστες και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν για ιατρική περίθαλψη, την ώρα που σύσσωμος ο μηχανισμός της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κινητοποίησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για τέτοιου είδους περιστάσεις.

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που ανήκουν στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, προσωπικό των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας και Πιερίας, διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και Λάρισας, καθώς και εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Στόχος της άσκησης ήταν ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των συμβάντων εντός της σήραγγας. Δείτε τις εικόνες του onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις