Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εθνική Οδός: Τρόμος για γυναίκα με στιγμές που την έκαναν έξω φρενών – Η κλοπή και τα ακόμα πιο δύσκολα

Εθνική Οδός: Τρόμος για γυναίκα με στιγμές που την έκαναν έξω φρενών – Η κλοπή και τα ακόμα πιο δύσκολα
Το θύμα της κλοπής

Η εθνική οδός θα της θυμίζει από εδώ και στο εξής, τα όσα έζησε και κλήθηκε να διαχειριστεί έξω από τον Βόλο. Η οδηγός περιγράφει τις στιγμές που έζησε…

Σταμάτησε για λίγο μετά τη διόδια και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Η γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής, έμεινε χωρίς χρήματα και προσπαθούσε μάταια να φτάσει στον προορισμό της. Καταγγέλλει πως τόσο η αστυνομία, όσο και οι υπεύθυνοι των διοδίων που είχε μπροστά, αδιαφόρησαν παντελώς. Ο μόνος που ευαισθητοποιήθηκε όπως λέει, ήταν ένας Τούρκος οδηγός, που κυνήγησε τους δράστες, αλλά δεν κατάφερε να τους πιάσει. Αυτό το κυνηγητό πάντως είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει από την τσάντα που της είχαν βουτήξει το κινητό της τηλέφωνο και με αυτό να ειδοποιήσει τους δικούς της ανθρώπους.

Απερίγραπτη περιπέτεια βίωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, την περασμένη Δευτέρα (21-02-2022), ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό της στον Βόλο από την Αθήνα. Μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας και ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε προσωρινή στάση, έπεσε θύμα κλοπής. Γύρω στις 17:00, εκείνης της ημέρας, άγνωστοι δράστες της άρπαξαν την τσάντα από το αυτοκίνητό της που περιείχε όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, κάρτες, έγγραφα, χρήματα, αφού πρώτα έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου της με πέτρα.

Παρά τα όσα περιέγραφε στη συνέχεια ότι της είχαν συμβεί, έμεινε μόνη όπως τονίζει στην εθνική οδό, χωρίς χρήματα και κανένας από την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και την Αστυνομία δεν τη βοήθησε, ενώ είχε τα διόδια Πελασγίας μπροστά της.

Ποσό μόλις 3,5 ευρώ απαιτούνταν για το αντίτιμο του συγκεκριμένου σταθμού. Ωστόσο, από την εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και από την Αστυνομία της απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Στο ερώτημά της πώς θα φτάσει στον Βόλο την προέτρεψαν να καλέσει οδική βοήθεια. Φυσικά, οδική βοήθεια δεν έφθασε ποτέ, αφού δεν σημειώθηκε ούτε τροχαίο, ούτε βλάβη στο αυτοκίνητο.

Η ταλαιπωρημένη οδηγός συνέχισε τη διαδρομή για Βόλο παίρνοντας το ρίσκο. Στην Πελασγία της ζητούσαν να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων και ενώ εξηγούσε τι της συνέβη έβλεπε μπροστά της κατεβασμένες τις μπάρες και πίσω της ουρά από αυτοκίνητα. Με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών κατάφερε τελικά να καταβάλει τα χρήματα και να επιστρέψει σαν να μην είχαν συμβεί αρκετά.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η γυναίκα είχε σταθμεύσει προσωρινά στο πάρκινγκ 221, όταν δύο άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι από το αυτοκίνητό της, πετώντας πέτρα και της άρπαξαν την τσάντα της, ενώ εκείνη έκανε στάση για προσωπική ανάγκη. Για καλή της τύχη, τη βοήθησε ένας Τούρκος οδηγός νταλίκας, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και αντελήφθη το περιστατικό. Ο άνθρωπος έτρεξε και κυνήγησε τους κλέφτες, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Την ώρα εκείνη τους έπεσε το κινητό από την τσάντα που είχαν κλέψει και έτσι η κ. Βακουφτσή το πήρε πίσω.

Η κυρία Βακουφτσή έκανε ανάρτηση μετά τα όσα έζησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: ««Συνήθως δεν αναρτώ προσωπικά, αλλά αυτό δεν το χωρά ο νους μου. Επιστρέφοντας από Αθήνα μέρα μεσημέρι και μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας στο πάρκινγκ 221 σταμάτησα για προσωπική ανάγκη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου δύο άτομα έσπασαν το αυτοκίνητό μου και με έκλεψαν. Κάλεσα από το S.O.S. την εταιρεία και από το κινητό ενός άλλου οδηγού νταλίκας Τούρκου το 100. Μέχρι να έρθουν από την Αστυνομία και από την εταιρεία πέρασαν 40 λεπτά.

Δυστυχώς, απάντηση δεν πήρα σε αυτά που τους έλεγα. Ρωτώ τον υπεύθυνο της εταιρείας, την οποία ενημέρωσα αναλυτικά, η προστασία ποια είναι; Ας μην ξεχνάνε ότι είναι υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, γι’ αυτό εξάλλου πληρώνουμε και αδρά τα διόδια.

Ζητώ από την εταιρεία τις φωτογραφίες που έβγαλε ο υπάλληλος με την πέτρα, το αυτοκίνητό μου και την περίφραξη που ήταν χαλασμένη στην άκρη και την καταγραφή από τις κάμερες.

Στην ενημέρωση ότι δεν είχα ούτε ένα ευρώ για τα επόμενα διόδια της Πελασγίας η απάντησή τους ήταν να καλέσω οδική βοήθεια και μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Τα ίδια μου απάντησε και η ασφάλεια. Ας μου απαντήσει και ο υπουργός Μεταφορών. Δεν θα το σταματήσω. Εχουν ευθύνη».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις