Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έβρος: Έστησαν τη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς – Σχεδόν 500 κιλά κρέας και άφθονο κρασί, όλα δωρεάν

Έβρος: Έστησαν τη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς – Σχεδόν 500 κιλά κρέας και άφθονο κρασί, όλα δωρεάν

Στις Φέρες Έβρου έχει στηθεί η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς! Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το πεντανόστιμο φαγητό και να πιουν άφθονο κρασί και μάλιστα δωρεάν!

Μαζεύεται όλος ο Έβρος στις Φέρες για το συγκεκριμένο γλέντι. «Η πλατεία “βουλιάζει” από τον κόσμο, παρόλα αυτά υπάρχει φαγητό για να δοκιμάσουν όλοι. Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική κοινότητα Φερών και τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε να δοκιμάσουν όλοι το βόειο κρέας από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι εκτρέφουν τα ζώα τους σε μονάδες μέσα στο Δέλτα του Έβρου», λέει ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κολγιώνης.

«Το ζώο (μοσχάρι) που σουβλίζεται για περισσότερες από 24 ώρες ζυγίζει περίπου 360 κιλά. Επίσης, θα ψήσουμε 100 κιλά λουκάνικα και θα δώσουμε στους επισκέπτες που θα μας επισκεφτούν στην κεντρική πλατεία των Φερών άφθονο κρασί», τονίζει ο ίδιος στο GRTimes.gr.

Εικόνες που μας ανοίγουν την όρεξη… 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτουρισμού και ΔΕ Φερών, στόχος είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού κρέατος και η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

Το έθιμο ξεκίνησε το 2012, ενώ πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, το κρέας διανεμήθηκε σε απόρους της ευρύτερης περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις