Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έβρος: Η στιγμή που τουρκικό ελικόπτερο καταγράφει τη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων στα σύνορα! (Βίντεο)

Έβρος: Η στιγμή που τουρκικό ελικόπτερο καταγράφει τη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων στα σύνορα! (Βίντεο)
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

Ο Έβρος βρίσκει και σήμερα εκατοντάδες μετανάστες παγιδευμένους στην τουρκική πλευρά, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι. Τους συγκεντρώνει σε καταυλισμούς για να πιέζει διαρκώς τόσο την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Τουρκία μάλιστα θέλει να έχει διαρκώς πληροφορίες και εικόνες για την κατάσταση που επικρατεί και σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το πρωί ελικόπτερο για παρατήρηση.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τις Καστανιές του Εβρου για να επιβλέψει την κατάσταση στα σύνορα, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα. Το τουρκικό ελικόπτερο ήθελε να δει την διάταξη των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και να εντοπίσει αδύνατα σημεία της από όπου θα μπορούσε να γίνει μια επιτυχημένη «προώθηση» προσφύγων και μεταναστών.

Το ελικόπτερο ανήκε στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά. Έκανε κύκλους στο σημείο και αμέσως μετά επέστρεψε στη βάση του…

Νέες συλλήψεις στα σύνορα του Έβρου

Περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι απετράπησαν στην περιοχή του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν 24 συλλήψεις. Αναλυτικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

Συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.  Εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (29/2) έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (5/3) ο απολογισμός είναι ο εξής:  Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις.  Έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε σαφές ότι με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής οι άνθρωποι που εισέρχονται μετά την Κυριακή στη χώρα μας θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, δεν θα καταγράφονται και δεν θα μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου.

Οι Τούρκοι φτιάχνουν νέους καταυλισμούς

Από το πρωί επικρατεί ηρεμία στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτό για πολλούς ήταν αναμενόμενο. Μετά τις χθεσινές αποτυχημένες προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση και υποκίνηση Τούρκων αστυνομικών, πολλοί θεωρούσαν βέβαιο ότι θα επικρατήσει ηρεμία μέχρι τη νέα απόπειρα.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να μαζεύουν μετανάστες στα σύνορα και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φτιάχνουν ήδη νέους καταυλισμούς…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις