Σάββατο, 2 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έβρος: Μάνα και κόρες είναι οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν σφαγμένες

Έβρος: Μάνα και κόρες είναι οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν σφαγμένες

Επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή ότι οι τρεις γυναίκες που είχαν βρεθεί άγρια δολοφονημένες σε περιοχή του Έβρου είναι η μητέρα με τις δυο κόρες της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης DNA που πραγματοποίησε η ιατροδικαστική υπηρεσία, οι 3 γυναίκες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.  Οι γυναίκες είχαν βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου νεκρές και μια από αυτές είχε αμυντικά τραύματα που δείχνει ότι προσπάθησε να αντισταθεί.

Εν τω μεταξύ το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις σορούς, των τριών δολοφονημένων γυναικών στον Έβρο, περιμένουν οι αρχές να «μιλήσει» και να δώσει κρίσιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του πρωτοφανούς εγκλήματος. Οι αστυνομικοί ελπίζουν να ρίξει φως και το μαχαίρι στρατιωτικού τύπου που βρέθηκε στο σημείο.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης, που διενήργησε τη νεκροτομή, έχοντας ολοκληρώσει το δικό του έργο, περιέγραψε την «ιατροδικαστικά σαφή πλέον εικόνα» για την «αδιαμφισβήτητα εγκληματική ενέργεια».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τις σκότωσε ο ίδιος άνθρωπος

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τρεις γυναίκες, «είχαν πανομοιότυπο τρόπο θανάτου, μ’ ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έφερε και τραύματα στο θώρακα, καθώς και κάποια αμυντικά στο χέρι – ευρήματα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σορός της βρέθηκε σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τις άλλες δύο σορούς, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε να λυθεί και να αντισταθεί. Η μόνη που δεν είχε δεμένα χέρια ήταν η μικρότερη σε ηλικία», είχε δηλώσει στο newsit.gr ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας γιατί «η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα φορούσε τα χρυσαφικά της, ενώ η δεύτερη ηλικιακά ένα μπρασελέ με ένα αστεράκι. Το ότι βρέθηκαν, αποκλείει τη ληστεία, τη στιγμή μάλιστα που είχαν ψάξει τις σορούς, δεδομένου ότι οι τσέπες τους ήταν βγαλμένες προς τα έξω, ενώ δεν έφεραν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους.

«Είμαι στον Έβρο από το 2000 και επί 18 χρόνια χειρίζομαι το σύνολο των νεκρών. Ποτέ δεν είχαμε εγκληματική ενέργεια. Πεθαίνουν οι άνθρωποι από πνιγμό, από το ψύχος, από τις κακουχίες. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εγκληματικής ενέργειας που έχουμε φέτος (το πρώτο ήταν μία διπλή δολοφονία σε χωριό του δήμου Αλεξανδρούπολης), με τελείως διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά. Δεν παύει όμως να είναι εγκληματική ενέργεια, κάτι που δεν υπήρχε πριν στην περιοχή».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις