Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έβρος: Νέα βίντεο με Τούρκους να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα! Το καμουφλάζ και οι κινήσεις τους

Έβρος: Νέα βίντεο με Τούρκους να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα! Το καμουφλάζ και οι κινήσεις τους

Τα επεισόδια στον Έβρο ξεκίνησαν νωρίς το πρωί. Στις Καστανιές γίνεται εκτενής ρίψη χημικών από Τούρκους αστυνομικούς με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, αλλά και από συγκεντρωμένους μετανάστες. Οι τελευταίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Δεν τα έχουν καταφέρει.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας. Στα νέα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε τις κινήσεις Τούρκων αστυνομικών. Καμουφλαρισμένοι πίσω από τον φράχτη ρίχνουν χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Στο τέλος του, τους Τούρκους αστυνομικούς να έχουν μαζέψει κοντά τους δεκάδες μετανάστες και να τους εφοδιάζουν με δακρυγόνα, ώστε να είναι έτοιμοι για τον επόμενο γύρο επεισοδίων…

Ντοκουμέντα για τις κινήσεις των Τούρκων

Το σχέδιο των τουρκικών αρχών για τα συνεχή επεισόδια στα σύνορα του Έβρου φαίνεται πως λειτουργεί… ρολόι. Σε φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το “φως” της δημοσιότητας, οι Τούρκοι ένστολοι προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Έβρος: Τα πρωινά επεισόδια

Νωρίς το πρωί περίπου 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ, άρχισαν να πετούν δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης. Την ίδια ώρα πίσω από τα τουρκικά σύνορα εκτοξεύονταν χημικά με στόχος τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις