Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έβρος: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο, επιχείρηση απομάκρυνσης 21 παιδιών (pics, vids)

Έβρος: Πλημμύρισε νηπιαγωγείο, επιχείρηση απομάκρυνσης 21 παιδιών (pics, vids)

Απίστευτες εικόνες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Στις αρχές Ιανουαρίου, στον Έβρο, παιδιά μεταφέρονταν με μπουλντόζες. Τώρα, έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνση παιδιών από νηπιαγωγείο που πλημμύρισε!

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση 21 παιδιών γίνεται στο νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο, καθώς η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει πλημμύρες.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και περιμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», δήλωσε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει αυτή την ώρα με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ωστόσο οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται. Στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, σύμφωνα με το ThessToday.

Στον οικισμό του Απαλού ο δήμος ανακοίνωσε, επίσης, την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και οι μαθητές περιμένουν εντός του κτηρίου μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

«Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Ολόκληρος ο Έβρος βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας (01.02.2021) στο έλεος της κακοκαιρίας, με σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ ισχυρές καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές και στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Επίσης, σε κατάσταση ετοιμότητας λόγω καιρού είναι και η Σαμοθράκη. «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους», ανακοίνωσε ο δήμος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις