Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης: Αλλάζουν όψη τα ιστορικά κοιμητήρια

Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης: Αλλάζουν όψη τα ιστορικά κοιμητήρια
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης ξεκινούν εργασίες ανάπλασης γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. «Επεμβαίνουμε με στοχευμένα έργα σε μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τα αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου.

«Επεμβαίνουμε με στοχευμένα έργα σε μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει μνημεία από διάφορες περιόδους, ώστε να την καταστήσουμε πόλο έλξης για τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι με τα έργα θα εξασφαλιστούν και συνθήκες ασφαλών μετακινήσεων για πεζούς και οδηγούς.

Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης: Έργα ανάδειξης 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή περιμετρικών πεζοδρομίων και κυβολιθικών επιστρώσεων, ολική ανακατασκευή των οδών Ελένης Ζωγράφου και Κάστρων, καθώς επίσης αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Η σύμβαση για τα έργα ανάδειξης της περιοχής γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ύψους περίπου 500.000 ευρώ και υπογράφηκε παρουσία του τεχνικού συμβούλου του δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου. Τα έργα θα εκτελούνται τμηματικά, ώστε να διασφαλίζεται κάθε φορά άνετη πρόσβαση στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις