Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εύοσμος: Πραγματογνωμοσύνη για το πολύνεκρο τροχαίο ζήτησε η εισαγγελέας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Η εισαγγελέας θέλει να αποκαλυφθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και ζητάει να οριστεί πραγματογνώμονας
– Τέσσερα νεαρά παιδιά σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα που έγινε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
– Κανείς τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας – Ήταν όλοι φίλοι από το Δημοτικό
– 17χρονος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο

Να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή του Ευόσμου και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα νέα παιδιά, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στη Θεσσαλονίκη Ευαγγελία Καρανίκα.

Η εισαγγελέας με εντολή της προς τους αστυνομικούς της τροχαίας που κάνουν την προανάκριση ζητά να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια θα υποβάλει το πόρισμα του στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 17χρονος αρχικά χτ’υπησε σε κράσπεδο και στη συνέχεια “καρφώθηκε” σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης. Νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός, άλλοι δύο 17χρονοι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο καθώς και ένας 19χρονος.

Αλλος ένας 17χρονος που επέβαινε στο αυτοκίνητο ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά τραύματα στα πλευρά και αιμάτωμα στον θώρακα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται. Από τις αστυνομικές αρχές αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις.

Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν μαθητές ΕΠΑΛ και πιθανότατα επέστρεφαν από διασκέδαση.

Μάλιστα, όπως λένε όσοι γνωρίζουν την περιοχή, η οδός Αναγεννήσεως, στην οποία εκινείτο το μοιραίο Volvo, είναι ένας δρόμος φαρδύς, δίχως κλίσεις, που θα μπορούσαν, ίσως, να δικαιολογήσουν μία στραβοτιμονιά ή έναν λάθος χειρισμό.

Ερωτηματικό παραμένει πως ο 17χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Πηγή: dailythess

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε