Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευρυτανία: «Ο Εκαβίτης ήταν δοτικός αλλά άτυχος» – Τι λέει συνάδελφος για τον θάνατο του 46χρονου σε γκρεμό

Ευρυτανία: «Ο Εκαβίτης ήταν δοτικός αλλά άτυχος» – Τι λέει συνάδελφος για τον θάνατο του 46χρονου σε γκρεμό

Ο άτυχος Εκαβίτης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο και την πτώση του σε γκρεμό στην Ευρυτανία. Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του…

Απαρηγόρητοι οι δικοί του άνθρωποι στην Ευρυτανία. Ο 46χρονος Εκαβίτης, πατέρας δύο παιδιών, ξεψύχησε σε γκρεμό μετά από τροχαίο. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα τηλεφώνησε στην σύζυγό του, για να ζητήσει βοήθεια αλλά δεν μπορούσε να αναφέρει την ακριβή θέση του. Όπως λέει συνάδελφός του, αν είχε πάρει τηλέφωνο στο «112» θα είχε χαθεί λιγότερος χρόνος και ο φίλος του σήμερα πιθανότατα θα ζούσε.  Δυστυχώς όμως οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ζωντανό. Το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός, με την τραγική είδηση να σκορπά θλίψη σε ολόκληρο το νομό.

Ένα πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε από τις 02:00 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό του τραυματισμένου Εκαβίτη, ο οποίος κινούνταν στην Ε.Ο. Μονής Προυσσού – Αγρινίου όταν με τη μηχανή του κατέληξε σε γκρεμό. O 46χρονος, που ήταν διασώστης του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, τηλεφώνησε ο ίδιος στη σύζυγό του τα ξημερώματα χωρίς να μπορεί να δώσει την ακριβή θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα προς τη γυναίκα του έγινε στη 01:40, όταν την ενημέρωσε ότι με τη μηχανή του έχει πέσει σε γκρεμό αλλά δεν μπορούσε να της πει ακριβώς πού. Από εκείνη την ώρα, πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone), αστυνομικοί αλλά και πολλοί εθελοντές, «χτένισαν» τον δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν τον 46χρονο.

Μαζί τους και άνθρωποι του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, καθώς επρόκειτο για αγαπητό μέλος της «οικογένειάς» τους με πολλά χρόνια στις διασώσεις και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου ο άνδρας εντοπίστηκε πεσμένος σε γκρεμό πολλών μέτρων, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

«Κατά τις 8 παρά το πρωί συνάδελφοί μας κατά τύχη σταμάτησαν στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήταν απροσδιόριστη η περιοχή έτσι όπως δόθηκε από τον εκλιπών. Έκαναν έλεγχο και εκεί μια συνάδελφος είδε το σημείο που είχε καταλήξει η μηχανή», λέει, μιλώντας στο Mega, ο γενικός γραμματέας συνομοσπονδίας ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χαλεπλής.

«Ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, πολύ καλό παιδί, ήταν σε όλους παρών και δίπλα, γι’ αυτό επιλέξαμε να είναι ο προϊστάμενος της περιοχής, διεκπεραίωνε όλες τις δουλειές που χρειάζονταν όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες».

Όπως λέει ο ίδιος: «Αν όντως κατάφερνε αντί να πάρει τη σύζυγό του να έπαιρνε κατευθείαν το 112, είναι σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκαμε πού βρισκόταν».

«Δυστυχώς έφυγε ένα παιδί, άφησε πίσω του γυναίκα και 2 μικρά παιδιά, η οικογένεια του ΕΚΑΒ θα αγκαλιάσει αυτήν την οικογένεια, ήταν ένα εξαίρετο παλικάρι», καταλήγει.

H κηδεία του άτυχου Εκαβίτη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων, στο Καρπενήσι. Τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις