Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευθύμιος Λέκκας για σεισμό στην Κόρινθο: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος»

Ευθύμιος Λέκκας για σεισμό στην Κόρινθο: «Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος»

Καθησυχαστικός για τον πρωινό σεισμό στην Κόρινθο εμφανίστηκε μιλώντας στο newsit.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισημαίνει: «στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,9. Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη».

Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτός ο σεισμός στην περιοχή της Κορίνθου είναι ο κύριος, σύφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. «Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε».

Και εξηγεί: «ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε».

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στην χθεσινή σεισμική δονησή στην Κρήτη: «στις Μοίρες είχαμε χθες έναν σεισμό 4,3 ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί και εκεί κάποιοι μικροί σεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θέμα».  

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις