Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εύβοια: Αδιόρθωτα χάλια στην Παιδεία – Οι μαθητές στις καφετέριες επειδή δεν έχουν καθηγητές στο σχολείο!

Εύβοια: Αδιόρθωτα χάλια στην Παιδεία – Οι μαθητές στις καφετέριες επειδή δεν έχουν καθηγητές στο σχολείο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους μαθητές του Κάβο Ντόρο που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καρύστου, το οποίο δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά…

Ξυπνάνε στις 04.00 το πρωί για να είναι στις 08.00 στο σχολείο τους και να καταφέρουν να κάνουν μόνο δύο ώρες μάθημα. Στη συνέχεια επιστρέφουν στις 17.00 το απόγευμα στα σπίτια τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους μαθητές του Κάβο Ντόρο που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καρύστου, το οποίο δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά. Το ΕΠΑΛ έχει περίπου 110 μαθητές, εκ των οποίων οι είκοσι είναι από μακριά.

Η κατάσταση είναι τραγική για γονείς και παιδιά που ζουν στη Νότια Καρυστία. Σήμερα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, κι αν μέχρι την Παρασκευή δεν έρθουν οι νέοι καθηγητές, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς, τότε θα κατέβουν με λεωφορεία στη Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν με πορείες και συγκεντρώσεις, έξω από τα γραφεία των αρμοδίων.

Έχουν φτάσει στο σημείο αντί να κάνουν μάθημα, να περνούν τις ώρες τους στις καφετέρειες, περιμένοντας το λεωφορείο για Στύρα και τα χωριά του Κάβο Ντόρο. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρύστου διαμαρτύρονται, αγανακτούν και διερωτώνται για το πως θα καλυφθούν όλα αυτά τα κενά…

Πηγή: tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις