Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εύβοια: Η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού και καίει πεύκα

Εύβοια: Η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού και καίει πεύκα

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρεμαστό (18.6.2022), καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί με εναέρια μέσα να τη θέσει υπό έλεγχο, επειδή έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου που μίλησε στο evima.gr και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει και η εκκένωση του χωριού της περιοχής μεταξύ Κρεμαστού και Γαίας. Με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για να ερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς. 

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια:

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά πως « η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού.

Η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί». Ήδη, στις 18:30, έχουν ενημερωθεί προφορικά από την πυροσβεστική οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για προληπτική απομάκρυνση προς το Τραχήλι και τώρα στέλνεται και μήνυμα από το 112.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις