Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εύβοια: Η χαρά των ψαράδων για τους τόνους και τον ξιφία που έπιασαν δεν κράτησε πολύ [pics]

ΦΩΤΟ από boatfishing.gr
ΦΩΤΟ από boatfishing.gr

Οι ψαράδες ανέβασαν τους τόνους και τον ξιφία στη βάρκα και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Η συνέχεια όμως δεν ήταν αυτή που πίστευαν…

Εκατό κιλά αλιευμάτων μεταναστευτικού είδους εντόπισε και κατάσχεσε το Λιμεναρχείο Κύμης, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος στην παραλία Ζαρακών της Εύβοιας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν: δύο τόννοι συνολικού βάρους 82 κιλών. Το ένα σαράντα τέσσερα κιλά ύψους ενός μέτρου και πενήντα δύο εκατοστών και το δεύτερο τριάντα οκτώ κιλά, ύψους 1.45.

Επιπλέον οι ψαράδες είχαν πιάσει ένα ξιφία συνολικού βάρους 18 κιλών, ύψους ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών. Όλα είχαν αλιευθεί με τη χρήση δύο αλιευτικών εργαλείων (παραγάδια με 162 αγκίστρια), σε απαγορευμένη χρονική περίοδο και χωρίς το προαναφερόμενο αλιευτικό σκάφος να διαθέτει άδεια αλίευσης μεγάλων πελαγικών ψαριών, όπως σχετικά γράφει η ανακοίνωση.

Είναι γνωστό ότι αυτά τα είδη είναι απαγορευμένα για τους ερασιτέχνες στη χώρα μας. Από τη Λιμενική Αρχή Κύμης βεβαιώθηκαν τρεις αλιευτικές παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα τα οποία και δημοπρατήθηκαν.

Πηγή: boatfishing.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε