Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εύβοια: Ο 27χρονος αγνοούμενος που βρέθηκε ζωντανός στο NewsIt.gr – “Αυτά που έζησα συμβαίνουν μόνο σε έργα – Πίστεψα πως θα πεθάνω”!

Εύβοια: Ο 27χρονος αγνοούμενος που βρέθηκε ζωντανός στο NewsIt.gr – “Αυτά που έζησα συμβαίνουν μόνο σε έργα – Πίστεψα πως θα πεθάνω”!

– Ο 27χρονος αγνοούμενος έδωσε τον αγώνα της ζωής του και βγήκε νικητής
– Τι αποκαλύπτει στο NewsIt.gr ο ίδιος για τον εφιάλτη που έζησε ολομόναχος
– Σκηνές από κινηματογραφική ταινία στο Μαντούδι το βράδυ της εξαφάνισης
– Το κλαδί, η καλύβα που έσπασε και το νεύμα σε κάτοικο της περιοχής που τον είδε

Ο 27χρονος αγνοούμενος βρέθηκε ζωντανός στην Εύβοια, στην πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας. Μετά την ανακούφιση του ίδιου και των συγγενών του, έρχονται στο φως οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (29-09-2018), όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η σύντροφός του πετάχτηκε από τη θέση του συνοδηγού και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Ο ίδιος παρέμεινε μέσα στο όχημα και άρχισε να παλεύει ολομόναχος για τη ζωή του. Όπως είπε στον γιατρό που τον περιέθαλψε λίγα μέτρα πιο κάτω πιάστηκε από ένα κλαδί και βγήκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν στην απέναντι όχθη. Τη νύχτα είδε μια καλύβα στο οπτικό του πεδίο. Ήταν το καταφύγιο που έμελλε να του σώσει τη ζωή. Μπήκε μέσα και βρήκε ρούχα. “Εκεί έβγαλα τη νύχτα καθώς μέσα στο σπίτι υπήρχαν και τρόφιμα”. Η βοήθεια που περίμενε ήρθε το πρωί…

Ο 27χρονος Γιάννης στο NewsIt.gr

“Είχε βγει το ποτάμι στο δρόμο. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπεσε το αμάξι μέσα στο ποτάμι πάλι καλά που πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο και βγήκα από το παράθυρο. Με πήρε το ποτάμι, ήμουν πόση ώρα μέσα στο ποτάμι. Βρήκα ένα ξύλο, πιάστηκα και βγήκα στη στεριά μετά σε ένα χωράφι μέσα. Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα ένα σπιτάκι εκεί στην ερημιά. Μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα που βρήκα εκεί και μετά έπεσα και κοιμήθηκα. Χθες ήμουνα όλη την ημέρα εκεί και σήμερα που σταμάτησε η βροχή βγήκα έξω να ζητήσω βοήθεια.

Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά. Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι.

Ήταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει αυτά. Δεν ήταν γραφτό, ένιωσα σε μια φάση ότι αυτό ήταν πεθαίνω, για δευτερόλεπτα κι αυτό, αλλά το ξεπέρασα… δεν υπήρχε περίπτωση.”

Ο γιατρός που περιέθαλψε τον 27χρονο

Ο νεαρός άντρας εντοπίστηκε το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Αυτός είναι ο 27χρονος που βρέθηκε ζωντανός

Στη φωτογραφία ο 27χρονος κάνει σήμα στους διασώστες που μόλις τον έχουν εντοπίσει. Προσπαθεί να διακρίνει τις κινήσεις τους και είναι φανερά εξαντλημένος.

Φοράει τζιν και ένα μπουφάν που πιθανότατα τον προστάτεψε το πιο εφιαλτικό 24ωρο της ζωής του. Η περιπέτειά του ολοκληρώνεται λίγη ώρα αργότερα και ο ίδιος καταρρέει στις αγκαλιές των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έκανε συνεχώς νοήματα στους διασώστες σε μια προσπάθεια να τους καθοδηγήσει. Η αγωνία ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του.

Η πρώτη ερώτηση του 27χρονου

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει. Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

H αδερφή του 27χρονου στην Τατιάνα Στεφανίδου

Πυροσβέστες από ξηράς και αέρος έφτασαν στο σημείο, όπου βρισκόταν και ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής συντονίζοντας τις προσπάθειες διάσωσης. «Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης

Επικεφαλής της προσπάθειας ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας Βαγγέλης Παληός, ενώ την προσπάθεια συνέδραμε και ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος.

Εύβοια: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους

Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτό.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι άλλοι δύο αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια. Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από μία ώρα.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr ή στην σελίδα του newsit.gr στο Facebook

Νέες εικόνες καταστροφής στην Εύβοια

Παραμένει κλειστός ο δρόμος Χαλκίδας Προκοπίου, καθώς γίνονται εργασίες αποκατάστασης. Μεγάλη καθίζηση υπέστη ο δρόμος Προκοπίου Μαντουδίου.

Παραμένει αποκλεισμένη η πόλη, ενώ στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα για να φτιάξουν το δρόμο. Κανένα νέο δεν υπάρχει ακόμη για τους αγνοούμενους. Για δεύτερο βράδυ παρέμειναν στον Ξενώνα οι πενήντα επιβάτες που επέβαιναν σε πούλμαν και είχαν προορισμό τις Ροβιές.

Έρευνες για αγνοούμενου κτηνοτρόφο στον Βόλο

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού. Είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του, τα ίχνη του χάθηκαν και τον αναζητούν από το Σάββατο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας μαζί με εθελοντές.

Ο 75χρονος μετέβη στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, έχει προκληθεί μεγάλη κινητοποίηση από προχθεέ το βράδυ, ενώ τις έρευνες δυσκολεύουν τόσο η ομίχλη όσο και η βροχή που πέφτει στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Εσερίδης δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον Δήμο Αλμυρού από την επέλαση του “Ζορμπά”.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό. Στις έρευνες συμμετέχει και ο γιος του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμυρού, Κώστας Νικοβιώτης.

Νεκρός οδηγός στο Βραχάτι Κορινθίας

Νεκρός εντοπίστηκε συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στο Βραχάτι και ολόκληρη την Κορινθία.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη έμφραγμα μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγούσε. «Την ώρα εκείνη ο δρόμος έφερνε πολύ νερό και μάλλον φοβήθηκε και τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν μπορούσε να περάσει ασθενοφόρο για να τον πάρει» δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «ήρθε κάποιος γνωστός του, τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έβαλε σε αγροτικό. Μάθαμε ότι δυστυχώς ο άνθρωπος πέθανε».

Πληροφορίες: lamiareport.gr, tvstar.gr

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις