Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Εύβοια: Προφυλακτικό στο στομάχι σκύλου – Ένταλμα σύλληψης για την ιδιοκτήτρια του ζώου στην Χαλκίδα

πέθανε το λαμπραντόρ του Σιάτλ

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο στη Χαλκίδα και κατά τη διάρκεια επέμβασης εντοπίστηκαν υπολείμματα από προφυλακτικό στο στομάχι του. Έρευνα στην Εύβοια για να διαπιστωθεί τι προηγήθηκε…

Η είδηση έχει κινητοποιήσει τις φιλοζωικές στην Εύβοια αλλά και τους αστυνομικούς στη Χαλκίδα, που προσπαθούν να εντοπίσουν την ιδιοκτήτρια του ζώου. Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση σε κτηνιατρείο και μετά από χειρουργική επέμβαση διαπιστώθηκε ο λόγος της αδιαθεσίας. Στο στομάχι του ζώου υπήρχαν υπολείμματα από προφυλακτικό και πλέον η έρευνα εστιάζει στα όσα προηγήθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κηδεμόνας ενός σκύλου πήγε το κατοικίδιό της σε κτηνίατρο στη Χαλκίδα για εξετάσεις, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πως το κατοικίδιο αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Έτσι η ιδιοκτήτρια μετέφερε τον σκύλο της σε ένα πιο εξειδικευμένο κτηνιατρείο της πόλης, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Εκεί όμως ο γιατρός εντόπισε στο στομάχι του κατοικιδίου υπολείμματα από προφυλακτικό, κάτι που, σύμφωνα με το eviathema.gr, προκάλεσε υποψίες περί κτηνοβασίας.

Άμεσα για την υπόθεση ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας, το οποίο και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την κηδεμόνα του σκύλου, που αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά, το πρόστιμο ανέρχεται από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις