Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εύβοια: Σήκωσε τα δίχτυα και είδε αυτό το ψάρι που ζύγιζε 60 ολόκληρα κιλά – Ανάρπαστο σε λίγα λεπτά

Εύβοια: Σήκωσε τα δίχτυα και είδε αυτό το ψάρι που ζύγιζε 60 ολόκληρα κιλά – Ανάρπαστο σε λίγα λεπτά

Το ψάρι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που κατάφερε να πιάσει στην Εύβοια και όχι μόνο. Το νόστιμο κρέας του, το έκαναν ανάρπαστο σε χρόνο ρεκόρ…

Μία πολύ καλή ψαριά έκανε μέσα στην εβδομάδα στον Ευβοϊκό Κόλπο, ένας ψαράς, καθώς κατάφερε να πιάσει στα δίχτυα του ένα ψάρι τούνα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 60 κιλών. Ο ψαράς κατάφερε να βγάλει στη στεριά το μεγαλόσωμο ψάρι και στη συνέχεια το έβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο.

Το συγκεκριμένο ψάρι ανήκει στην οικογένεια των σκομβρίδων. Πρόκειται για σχετικά μεγαλόσωμα ψάρια, που έχουν ατρακτοειδές σώμα, το οποίο καλύπτεται, κυρίως στο θώρακα, από μεγάλα λέπια και φέρει 6- 9 ψευδοπτερύγια. Το μήκος του φτάνει το 1 μετρο και ζει στην μεσόγειο.

Ανεβαίνει δε και στον ατλαντικό ωκεανό, μέχρι και τις ακτες της Βρετάνης (μεταναστευτικό ψάρι). Γεννάει τα αυγά του στις ακτές κυρίως της Σαρδηνίας, Σικελίας και Τυνησίας. Έχει νόστιμο κρέας και καταναλώνεται νωπό ή κονσερβοποιημένο. Οι αυγοθήκες περιέχουν εύγευστο χαβιάρι, ενώ από τα βράγχια, τα κεφάλια και τα εντόσθια παρασκευάζετε λίπασμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις