Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εύβοια: «Στείλαμε ασθενοφόρο από Χαλκίδα, δεν υπήρχε οδηγός στο Μαντούδι» λέει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Εύβοια: «Στείλαμε ασθενοφόρο από Χαλκίδα, δεν υπήρχε οδηγός στο Μαντούδι» λέει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 76χρονου στην Εύβοια εξέδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια μετά τις καταγγελίες για έλλειψη ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια το ΕΚΑΒ διέθεσε ασθενοφόρο από την Χαλκίδα για τον 76χρονο, καθώς στο Κ.Υ. Μαντουδίου δεν υπήρχε οδηγός για τη βάρδια. 

«Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και ώρα 17:44, πραγματοποιήθηκε κλήση στο ΕΚΑΒ από την περιοχή Μετόχι του Ν. Ευβοίας (το οποίο απέχει 7 χιλιόμετρα από το ΚΥ Μαντουδίου) για μεταφορά ανδρός 76 ετών. Το ΕΚΑΒ αμέσως διέθεσε ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα, καθότι στο ΚΥ Μαντουδίου δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός βάρδιας ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιστιαίας (το οποίο απέχει 40 λεπτά από το Μαντούδι) ήταν σε επείγουσα διακομιδή. Στις 17:59 ακυρώθηκε η κλήση από τους συγγενείς στο ΕΚΑΒ ενώ ήδη μετεφέρετο ο 76χρονος με ιδιωτικό μέσο στο ΚΥ Μαντουδίου. Στις 18:06 παρελήφθη από τους ιατρούς του ΚΥ Μαντουδίου με μυδρίαση, άσφυγμος και άοπνος. Μετά από προσπάθειες των Ιατρών και κάνοντας ΚΑΡΠΑ, ο 76χρονος απεβίωσε στις 18:40 (ώρα θανάτου)».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις