Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εύβοια: Το Μαντούδι μοιάζει με απέραντη χωματερή – Μετρούν πληγές και προβλήματα από την κακοκαιρία!

Εύβοια: Το Μαντούδι μοιάζει με απέραντη χωματερή – Μετρούν πληγές και προβλήματα από την κακοκαιρία!

Σε μία απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί το Μαντούδι στην Εύβοια. Η πλευρά της πόλης που χτυπήθηκε είναι γεμάτη λάσπη, σκουπίδια και μπάζα που έφερε το ποτάμι. Τα σχολεία δεν λειτουργούν, αφού το Λύκειο και το Δημοτικό έχου υποστεί σοβαρές ζημιές…

Οι κάτοικοι πόσιμο νερό να πιουν δεν έχουν και περιμένουν εναγωνίως μία βοήθεια είτε από το δήμο είτε από την Περιφέρεια για να έρθουν μηχανήματα και να καθαρίσουν από την λάσπη την περιοχή. Μηχανήματα του δήμου έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες και επειδή δεν φθάνουν θα χρειαστούν τη συνδρομή της Περιφέρειας και άλλων ιδιωτών.

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που έχασαν ζώα και γη δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα. Οι λογαριασμοί τρέχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν. Περιμένουν πως και πως την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του κράτους για ένα βοήθημα. Την ερχόμενη Δευτέρα ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έχει προγραμματίσει συνέλευση για να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους ώστε να μην τους ξεχάσει η πολιτεία.

Συνεργεία έχουν περάσει από το Υπουργείο Υποδομών και έχουν καταγράψει ζημιές σε κτήρια. Εν τω μεταξύ η Δημοτική Αρχή έχει εκδόσει ανακοίνωση, ώστε αυτοί που έχουν υποστεί ζημιές να υποβάλλουν αιτήσεις στα κατά τόπους γραφεία των πρωτοκόλλων των δημοτικών ενοτήτων από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Τα μηχανήματα της περιφέρειας σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δουλεύουν σε όλο το οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας για την αποκατάσταστη του. Επίσης, εργασίες γίνονται για την συνολική αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Η γέφυρα που είχε σπάσει για το Κυμάσι, κατασκευάστηκε μερικώς, και έτσι μπορούν να περνούν κάποια αυτοκίνητα. Το λιμάνι όμως του Μαντουδίου ακόμη δεν λειτουργεί και έτσι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Βόρειες Σποράδες.

Πηγή: tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις