Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φαρμακονήσι: Έφτασαν τους 12 οι νεκροί του ναυαγίου – Πνίγηκαν 6 παιδάκια – Φόβοι για αύξηση των θυμάτων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Εικόνες σοκ για τους άντρες του λιμενικού μετά το πολύνεκρο ναυάγιο – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους…

Στους 12 ανήλθαν οι νεκροί από τη βύθιση ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τη θαλάσσια περιοχή έχουν ανασυρθεί οι σοροί 6 παιδιών, 2 γυναικών και 4 ανδρών. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί σώα 26 άτομα ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 12 ακόμα μετανάστες αγνοούνται. Στο σημείο, από τις 2 τα μεσάνυχτα, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο Super Puma, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.12.2015) βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, βυθίστηκε. Σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 12 άνθρωποι.

Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας. Το νέο ναυάγιο σημειώνεται λιγότερο από 24 ώρες μετά από εκείνο ανοιχτά της Σμύρνης.

Οι προσφύγες είχαν αναχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Τσεσμέ για τη Χίο, όταν η λαστιχένια βάρκα τους ανατράπηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ Αφγανούς μετανάστες και ανέσυρε τις σορούς έξι παιδιών, ανάμεσά τους και ενός βρέφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε