Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Φλώρινα: Αντιδράσεις για τον επεισοδιακό αγιασμό στο Αμύνταιο

Φλώρινα: Αντιδράσεις για τον επεισοδιακό αγιασμό στο Αμύνταιο

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η στάση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού κατά τον αγιασμό του Γενικού Λυκείου Αμύνταιου, όταν εν μέσω πανδημίας η λυκειάρχης ζήτησε από τους μαθητές να μη βγάλουν τη μάσκα.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο ιερωμένος να αντιδρά έντονα στην προτροπή της καθηγήτριας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το kozan.gr, ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός βρέθηκε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, τον Δημάρχο Αμύνταιου, Άνθιμο Μπιτάκη και καθηγητών στο Λύκειο του Αμύνταιου για να κάνει τον αγιασμό.

Εκεί, η λυκειάρχης είπε στους μαθητές να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού. Λίγο νωρίτερα, δεν είχε επιτρέψει στον αρχιμανδρίτη να εισέλθει στις αίθουσες, καθώς ο ίδιος δεν φορούσε μάσκα κατά τον αγιασμό.

Ο Αρχιμανδρίτης θεώρησε τη στάση της καθηγήτριας προσβλητική και στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρωτάει εκνευρισμένος. Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση συνεχίζει να επιτίθεται κατά της λυκειάρχη που εφάρμοσε τα μέτρα κατά του κορονοϊού:  «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις