Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική!

Φωτιά Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική!

Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα οι πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Εύβοια για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη μεγάλη φωτιά.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εύβοια στην περιοχή Μανίκια, καίγοντας ξερά χόρτα σε δασική έκταση.

Νωρίτερα το απόγευμα – γύρω στις 17:00 – η πορεία της φωτιάς πήρε δραματική τροπή, όταν άλλαξε η φορά των ανέμων. Τότε ήταν που δόθηκε και η εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Μακρυχώρι και Θαρρούνια.

Ωστόσο, οι φλόγες δεν έφτασαν στο χωριό και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.

Με την έλευση της νύχτας σταμάτησε η όποια βοήθεια από τα εναέρια μέσα και όλο το βάρος έχει πέσει στις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς στο σημείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση αργά το βράδυ, υπάρχει ένα μεγάλο ενεργό μέτωπο πάνω από το χωριό Μακρυχώρι, το οποίο νωρίτερα είχε εκκενωθεί προληπτικά από την Πυροσβεστική.

Όλο το χωριό είναι ζωσμένο με Πυροσβεστικά οχήματα και δεν κινδυνεύει – όπως και καμία άλλη κατοικημένη περιοχή –  ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων οι κάτοικοι θα περάσουν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους.

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και για το χωριό Θαρούνια που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του βουνού, με τους ηλικιωμένους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην πλατεία και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών σε περίπτωση που οι φλόγες αλλάξουν πάλι πορεία.

Δείτε βίντεο από την πορεία που είχε το απόγευμα της Πέμπτης (4.7.2019) η φωτιά στην Εύβοια:

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Gepostet von Θανάσης Κοκκάλας am Donnerstag, 4. Juli 2019

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Gepostet von Θανάσης Κοκκάλας am Donnerstag, 4. Juli 2019

Γενικά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι δυνάμεις της αποτελούνται από:

• 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,

• Δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες

• Μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες

• Μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και

• τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν:

• 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί:

• 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί και 5 αεροσκάφη “Καναντέρ” με 4 ελικόπτερα.

πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις