Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά, εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά, εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Σε εξέλιξη η φωτιά στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς…

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών στη Σούδα αποδίδουν και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην ΕΡΤ, στις 11:30 δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες πάντως συνεχίζουν να επιχειρούν καθώς υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις από τους ισχυρότατους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 08:00 πρωί, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας στα Χανιά. Εκκενώθηκαν σπίτια αλλά και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Λίγο πριν τις 10:00 μάλιστα ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλευαν από την πρώτη στιγμή οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική έδωσε μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια. Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» διάβαζαν οι κάτοικοι της περιοχής.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

📍#Κρήτη

🆘 Εάν βρίσκεστε στον οικισμό #Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) April 23, 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 77 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της περιοχής και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Ρίψεις πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 09:00, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν. Δείτε εικόνες του flashnews.gr, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πιθανό να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις