Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Απεγκλωβίστηκαν γιαγιά και εγγονάκι

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Απεγκλωβίστηκαν γιαγιά και εγγονάκι

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όταν έπιασε φωτιά ένα διαμέρισμα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες που έφτασαν στο διαμέρισμα που άρπαξε φωτιά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν άμεσα από αυτό, μία ηλικιωμένη γυναίκα και τον 10χρονο εγγονό της.

Μόλις η πυρκαγιά είχε πάρει διαστάσεις γιαγιά και εγγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και καλούσαν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ασφαλή διάδρομο από το διαμέρισμα ως τις σκάλες της πολυκατοικίας και οι δύο άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν.

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Η ηλικιωμένη γυναίκα και ο εγγονός της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφήνοντας πίσω της μεγάλες υλικές ζημιές.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Κοσμίδης δήλωσε στο newsit.gr:

«Κληθήκαμε στις 13:16 για πυρκαγιά σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 5 υδροφόρα οχήματα, 1 ειδικό βραχιονοφόρο όχημα με 11 πυροσβέστες. Έγιναν οι πυροσβεστικές εγκαταστάσεις και το συμβάν αυτή τη στιγμή ελέγχεται πλήρως. Υπήρχαν ένοικοι μέσα, ήταν μία κυρία με τον εγγονό της. Από την πρώτη στιγμή οι πυροσβέστες έβαλαν πυροσβεστική κλίμακα στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού για να μπουν στο διαμέρισμα. Το παιδάκι το μεταφέραμε με ασφάλεια στο δίπλα διαμέρισμα, η κυρία παρέμεινε στο μπαλκόνι γιατί δεν υπήρχε λόγος, είχαν ήδη τοποθετηθεί πυροσβεστικές εγκαταστάσεις μέσα στο διαμέρισμα και ελέγξαμε άμεσα την κατάσταση. Ο γιατρός θεώρησε για προληπτικούς λόγους να δώσει λίγο οξυγόνο στο παιδάκι, λόγω εισπνοής καπνού. Δεν κινδύνευσε κάποιο άλλο διαμέρισμα, η επέμβαση ήταν άμεση, το συμβάν ελέγχεται πλήρως. Το διαμέρισμα έχει υποστεί κάποιες ζημίες, είναι παρών εδώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας μας, το οποίο θα επιληφθεί της κατάστασης για τα αίτια της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη ένοικος που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο διαμέρισμα ανέφερε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σαλόνι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις