Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά σε Ηλεία, Γορτυνία, Μάνη: Σε ετοιμότητα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά σε Ηλεία, Γορτυνία, Μάνη: Σε ετοιμότητα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Τόσο στη Γορτυνία όσο και στη γειτονική Ηλεία – στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας – ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι μεγάλες φωτιές, ώστε να καταφέρουν γρήγορα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τις όποιες εστίες αλλά και νέες αναζωπυρώσεις ενδεχομένως εκδηλωθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις σε Γορτυνία και Ηλεία έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από την Αυστρία.

Την ίδια ώρα σημειώνεται πως έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Ανατολική Μάνη

Στην Ανατολική Μάνη, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις