Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στα Καμένα Βούρλα: Τέθηκε υπό έλεγχο!

Καμένα Βούρλα

Ευχάριστα είναι τα νέα από την φωτιά στα Καμένα Βούρλα μετά την ηρωική μάχη των Πυροσβεστών. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Καμένα Βούρλα, η οποία ξέσπασε σε δασική περιοχή. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους.

Παράλληλα, υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, αλλά και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ακόμη 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη. Τέλος, στο σημείο έφτασαν επίσης και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Ήδη αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου πλέον να υπάρξει πλήρης κατάσβεση. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους.

Εικόνες από την φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Όπως σας ενημέρωνε νωρίτερα το newsit.gr, oι φλόγες είχαν καλύψει κομμάτι του βουνού και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας της ζημιάς στις κολώνες δεν υπήρχε ρεύμα και στην περιοχή του Ασπρονερίου.

φωτιά στα Καμένα Βούρλα
ΦΩΤΟ από αναγνώστη του newsit.gr

Δείτε βίντεο από τη φωτιά, που μας έστειλε αναγνώστης του newsit.gr

Οι φλόγες έφτασαν πραγματικά “μια ανάσα” από τα σπίτια στην περιοχή, με τους κατοίκους να είναι έντρομοι! Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το tvstar.gr

φωτιά στα Καμένα Βούρλα φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Μάλιστα, το lamiareport.gr μεταφέρει δηλώσεις του Προέδρου της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων, Δημήτρη Καραμανώλη. Αναλυτικά τόνισε: “Απειλήθηκαν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα”.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και έσωσαν περιουσίες και δάσος“, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Σημειώνεται εδώ πως η Πυροσβεστική έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα είναι αρκετά μεγάλος.

Παράλληλα, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Δείτε τον

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις