Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στα Κύθηρα: Πύρινη κόλαση! Συγκλονιστικές φωτογραφίες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες στα Κύθηρα
– Προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου
– Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα
– Οι φωτογραφίες από το σημείο κόβουν την ανάσα
– Εστία φωτιάς και στην Μεσσηνία

Μια μάχη που δεν σταμάτησε λεπτό, μια μάχη που κάποιες στιγμές μοιάζει άνιση. Οι ήρωες άνδρες της Πυροσβεστικής παλεύουν από το πρωί της Παρασκευής με τις φλόγες στα Κύθηρα, όπου η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 11:00 το πρωί μαίνεται ακόμη.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί, ούτως ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε, ενώ έπεσαν και πάλι στη “μάχη” σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον, αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες. Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο με το πρώτο φως της ημέρας

Όσον αφορά sτη φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, κοντά στο άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, τέθηκε υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε