Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Το Λιμενικό απομακρύνει κόσμο από τον Θεολόγο Μαλεσίνας

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Το Λιμενικό απομακρύνει κόσμο από τον Θεολόγο Μαλεσίνας

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Φθιώτιδα, γι’ αυτό και οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση των κατοίκων που βρίσκονται στις παραλιακές περιοχές της Μαλεσίνας. Νωρίτερα μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή να την εγκαταλείψουν με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα.

Πλωτά του Λιμενικού, σύμφωνα με το LamiaReport, βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές της Μαλεσίνας – που απειλούνται από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (6/8) – και έχουν εντολή να απομακρύνουν όποιο κάτοικο για οποιονδήποτε λόγο έχει μείνει πίσω σε Θεολόγο και Λεκούνα.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Στυλίδας που βρίσκεται στο σημείο ως επικεφαλής, Πλωτάρχη Λ.Σ. Ευθύμιο Βέτσικα, απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι κάτοικοι, ώστε να μπορέσουν πυροσβέστες και άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας με τα μηχανήματα να ενεργήσουν.

Στη διάθεση των κατοίκων είναι πλέον όλα τα πλωτά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Προκειμένου αν χρειαστεί να απομακρυνθούν με ασφάλεια ακόμη κι από θαλάσσης.

«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες»

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές». Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους».

Δείτε βίντεο:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις