Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στη Γορτυνία: Δυσκολεύει η κατάσταση – Εστίες και στην Μάνη

Φωτιά στη Γορτυνία: Δυσκολεύει η κατάσταση – Εστίες και στην Μάνη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές». Παράλληλα τόνισε ότι «σήμερα επιχείρησαν τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν σημαντικά», για τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, είπε ότι «ενισχύθηκαν και με τους Γάλλους και με τους Τσέχους πυροσβέστες».

Σχετικά με το αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων». 

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».

Στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας και στην περιοχή κοντά στη μονή Τσίγκου καίνε δύο φωτιές στο δήμο Ανατολικής Μάνης

«Στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας εξακολουθεί να καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης, παρά το γεγονός ότι σήμερα επιχείρησαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Επίσης, έχει σημειωθεί αναζωπύρωση κοντά στη μονή Τσίγκου, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, «τόσο στη Δεσφίνα όσο και κοντά στη μονή Τσίγκου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις