Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Κάηκαν σπίτια

Φωτιά στη Μεσσηνία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Κάηκαν σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Μεσσηνία προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο Βασιλίτσι και τους γύρω οικισμούς.

Η εικόνα είναι καλύτερη και στα δύο πύρινα μέτωπα στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις περιοχές Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο με διάσπαρτες εστίες, ενώ σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Καστάνια, της Λακωνίας, επίσης με διάσπαρτες εστίες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς στο Βασιλίτσι επιχειρούν 74 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

Στην περιοχή Βλαχόπουλο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην Καστάνια της Λακωνίας επιχειρούν 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι και στα τρία πύρινα μέτωπα τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr σπίτια κάηκαν στο Μεμί και τα Λιβαδάκια, καθώς και στις παρυφές του Βασιλιτσίου. Σημειώνεται πως εξαιτίας της φωτιάς στη Μεσσηνία νωρίς το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μεμί, Λιβαδάκια, Βασιλίτσι και Άγιος Γεώργιος.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το 112, και μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα για εκκένωση με υπόδειξη να κατευθυνθούν προς την Κορώνη.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά στο Βασιλίτσι ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, καθώς αρκετές εστίες ξέσπασαν ταυτόχρονα σε κοντινή απόσταση από το χωριό. Το βράδυ της Δευτέρας η φωτιά ήταν σε ύφεση, ωστόσο υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση και η φωτιά δεν κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις