Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη νύχτα – Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο το ενεργό μέτωπο

Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη νύχτα – Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο το ενεργό μέτωπο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σάμο με τη νύχτα να είναι δύσκολη εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί.

Η φωτιά ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο από τον οικισμό Παλαιοχώρι, στον Μαραθόκαμπο στα δυτικά της Σάμου και συνεχίζει, αν και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το μέτωπο νοτια-νοτιοδυτικα από το Παλαιοχώρι έχει ελεγχθεί. Υπάρχει ενεργό μέτωπο νότια προς παραλία Πουντας, σε δύσβατη περιοχή. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει σε αυτή την περιοχή για να ελεγχθεί και να μην επεκταθεί νοτιοανατολικά. Δεν υπάρχει ανησυχία για Λιμνιώνα και ανατολικότερα.

Να σημειωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης (13.07.2022) δόθηκε μάλιστα εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα για καθαρά προληπτικούς λόγους και ουσιαστικά έχουν απομακρυνθεί κάποιοι ηλικιωμένοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Στο μεταξύ αργά το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη Σάμο με αεροπλάνο από την Αθήνα ένα πεζοπόρο τμήμα 28 πυροσβεστών και ρίχτηκε άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να μπουν στη μάχη και πάλι τα εναέρια μέσα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις