Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στη Σούδα: Φωτορεπορτάζ με εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην περιοχή του Ναύσταθμου

Φωτιά στη Σούδα: Φωτορεπορτάζ με εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην περιοχή του Ναύσταθμου

Η φωτιά στη Σούδα πήρε έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές στα Χανιά…

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από τα όσα άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, στην περιοχή του Ναυστάθμου, στη Σούδα, στα Χανιά. Οι φλόγες άρχισαν να επεκτείνονται ταχύτατα και εκκενώθηκε προληπτικά μια ολόκληρη περιοχή. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και δεν υπήρξε κίνδυνος. Ένα 24ωρο μετά οι εικόνες στην περιοχή, μαρτυρούν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί είτε στον οικισμό του Ναυστάθμου είτε στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Τα κατάφεραν μετά από ώρες προσπαθειών. H κινητοποίηση από όλους τους φορείς ήταν άμεση και δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, μια δασική έκταση της περιοχής έγινε στάχτη. Οι Πυροσβέστες βρίσκονταν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καθώς οι αναζωπυρώσεις από τους ισχυρότατους ανέμους ήταν συνεχείς.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Μια δασική έκταση με τις φλόγες να επεκτείνονται ταχύτατα και στη Σούδα να επικρατεί αναστάτωση.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού στη φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου και συνέδραμε αποφασιστικά στην κατάσβεσή της.

Για τη φωτιά στη Σούδα υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής. Όλα έγιναν ομαλά χωρίς να υπάρξουν κίνδυνοι. Πυροσβέστες και αστυνομικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλα κύλησαν βάσει προγράμματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις