Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στη Σούδα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ισχυρότατους ανέμους

Φωτιά στη Σούδα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ισχυρότατους ανέμους

Η φωτιά στη Σούδα κινητοποίησε ταχύτατα την πυροσβεστική με μια ολόκληρη περιοχή να εκκενώνεται. Προβληματίζουν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ανέμους…

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί στην περιοχή του κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά στην περιοχή της Σούδας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στις 11:30. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν να αντιμετωπίσουν τις πολλές και συνεχείς αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, ενώ ελικόπτερο της πυροσβεστικής συμμετέχει στην κατάσβεση, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως: «χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής.

Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Μια δασική έκταση με τις φλόγες να επεκτείνονται ταχύτατα και στη Σούδα να επικρατεί αναστάτωση.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού στη φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου και συνέδραμε αποφασιστικά στην κατάσβεσή της.

Εν τω μεταξύ, φορείς, σχολικές μονάδες και υπηρεσίες που πρόκειται να συμμετάσχουν σε όλα τα σενάρια της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ βρίσκονται εν αναμονή σχετικών εντολών, αλλά όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για τη φωτιά στη Σούδα υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής. Όλα έγιναν ομαλά χωρίς να υπάρξουν κίνδυνοι. Πυροσβέστες και αστυνομικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλα κύλησαν βάσει προγράμματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις