Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια, απειλούνται οικισμοί! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

ΦΩΤΟ PROININEWS
ΦΩΤΟ PROININEWS

– Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
– Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, τα τέσσερα μέτωπα παραμένουν ενεργά
– Οι συνολικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Θάσο είναι: 170 πυροσβέστες, 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο,15 εθελοντές, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα του δήμου, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
– Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, ο οικισμός Καζαβίτι, αλλά και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου
– Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε χθες, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης

“Μάχη” με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θάσο, όπου η φωτιά καίει για δεύτερη ημέρα. Στην περιοχή, αυξήθηκαν οι δυνάμεις, καθώς επιχειρούν 170 πυροσβέστες, 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο,15 εθελοντές, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα του δήμου, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο νησί αναμένεται να φτάσουν και δασοκομάντος.

Στην περιοχή του Πρίνου η φωτιά κινήθηκε μεν απειλητικά προς τον οικισμό -από την πλευρά της Κορακιάς-, ωστόσο οι προσπάθειες των κατοίκων και η δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί -έστω και προσωρινά- ο κίνδυνος. Η ένταση της φωτιάς, όμως, δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση του οικισμού αλλά και να κινδυνεύει ακόμα και το Κέντρο Υγείας Πρίνο -με τους εργαζόμενους να δημιουργούν βάση στην Σκάλα Πρίνου για την προληπτική μεταφορά φιαλών οξυγόνου.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν και στην Καλλιράχη, με το ρεύμα να επανέρχεται μεν σε ορισμένες χρονικές στιγμές αλλά κατόπιν να διακόπτεται εκ νέου, ενώ διακοπές παρατηρήθηκαν ακόμα και σε μέρη που δεν απειλήθηκαν άμεσα από την πυρκαγιά -όπως στην Αστρίδα. Τα πράγματα επίσης δεν είναι πολύ καλά στον Ποτό, με την φωτιά να έχει περάσει τον δρόμο που συνδέει τον παραλιακό οικισμό με τον Θεολόγο -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών- και να κατευθύνεται προς τα Λιμενάρια, με κίνδυνο να ενωθεί με τις υπόλοιπες πύρινες εστίες.

Χθες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Με πληροφορορίες από kavala-portal

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε