Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Αρκαδία: Μαίνονται τα μέτωπα σε Μέλπεια – Μεγαλόπολη και Γορτυνία

Φωτιά στην Αρκαδία: Μαίνονται τα μέτωπα σε Μέλπεια – Μεγαλόπολη και Γορτυνία

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει στην Αρκαδία. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και σήμερα το πρωί στην Μέλπεια Μεσσηνίας, στην Μεγαλόπολη και στην Γορτυνία. 

Ειδικότερα, για την φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Δεύτερο μέτωπο στην Γορτυνία

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και ιδιωτών που βοηθούν εθελοντικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις