Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλο το μέτωπο στη Γορτυνία

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλο το μέτωπο στη Γορτυνία

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς στη Γορτυνία σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία, Χρήστο Λαμπρόπουλο. Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε στην τηλεόραση του Mega και έκανε λόγο για ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων: «Είναι μια φωτιά που έχει πολύ μεγάλο μέτωπο με πολλές μικρές κατά τόπου εστίες».

Συνέχισε λέγοντας: «Και σήμερα πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη ημέρα, περιμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων» και συμπλήρωσε πως τη Δευτέρα υπήρξε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία με πυροσβέστες από την Τσεχία.

Σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση μέχρι χθες είχαν καεί περίπου 39.800 στρέμματα.

Διευκρίνισε πως τα σημεία από τα οποία έχει περάσει η φωτιά είναι ιδιαίτερα δύσβατα και σε πολλές περιπτώσεις οι επίγειες δυνάμεις αδυνατούν να παρέμβουν: «Το μέτωπο έχει πολύ μεγάλο μήκος. Έχει περάσει μέσα από τους οικισμούς Χώρα και Ράγες που είναι μέσα στο δάσος και εκκενώθηκαν έγκαιρα αλλά έχουν καεί σπίτια».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Αναφέρθηκε και στο μέτωπο της Μεγαλόπολης λέγοντας πως «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το βράδυ στις περιοχές Ίσαρης και Χρούσα. Την ίδια ώρα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη γειτονική περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στη συνέχεια πέρασε στη Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και στις δύο περιοχές αποτελούνται από 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν συνεχώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις