Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι – Απομακρύνεται ο κόσμος από παραλίες και beach bar

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι – Απομακρύνεται ο κόσμος από παραλίες και beach bar

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και πάλι στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαία  και η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη. Διακόπηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ απομακρύνθηκαν με ασφάλεια παιδιά από κατασκηνώσεις. 

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη από τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι για τους λουόμενους που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar  της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών. Μάλιστα πλωτό σκάφος του λιμενικού απομάκρυνε περίπου 20 άτομα από περιοχή Καμάρες

Ήδη έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μεριμνήσουν για απομάκρυνση των πολιτών με ασφάλεια προκειμένου να απεγκλωβιστεί η παλαιά εθνική οδός.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για αποχώρηση από το σημείο.

Σύμφωνα με το patrastimes έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το thebest εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες έχει σταματήσει η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική καθώς και στην Ολυμπία Οδό στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα για όσα οχήματα κατευθύνονται προς την Αθήνα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα  να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

 

 

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

 

Η πυρκαγιά στη Ζήρια όπως φαίνεται από την ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει το korinthostv. Επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει το ρωσικό Beriev-200 όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το tempo24.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις