Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Αγία Άννα και Αγλάδι

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Αγία Άννα και Αγλάδι

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, που για τρίτη μέρα σαρώνει την περιοχή και καταστρέφει πανέμορφες εκτάσεις και περιουσίες.

Τα μέτωπα προχωρούν -ανεξέλεγκτα πλέον- προς διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά, απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στις 16.35 εστάλη ειδοποίηση μέσω του 112 που καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη και να κατευθυνθούν προς Μαντούδι.

Πριν λίγη ώρα μάλιστα -όπως μετέδωσε το Open- εκκενώθηκε και το γνωστό κάμπινγκ της Αγίας Άννας.

 

 

Ο ρεπόρτερ του newsit.gr, Λευτέρης Σουχάιμπ, βρίσκεται στην περιοχή και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

 

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων

Νωρίτερα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Κουρκούλοι

Από τις εικόνες μπορείτε να δείτε την μεγάλη αναζωπύρωση που υπάρχει αυτήν την ώρα κοντά στο χωριό Κουρκούλοι, για το οποίο υπάρχει εκ νέου εντολή εκκένωσης.

Δείτε εικόνα από την περιοχή

 

Στο δυτικό και βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς τα σενάρια είναι δυσοίωνα, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέσα σε συμπαγές παρθένο πευκοδάσος.

Δείτε την εικόνα που μετέδωσε νωρίτερα ο Λευτέρης Σουχάιμπ για το newsit.gr 

Από, χθες, η φωτιά πέρασε από το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ και τον Δρυμώνα και ακολούθησε δύο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε βόρεια φτάνοντας στην πευκόφυτη κορυφή του βουνού και συνεχίζει με κατεύθυνση το πευκοδάσος ανάμεσα στα χωριά Κοκκινομηλιά και Κεράσια.

Το άλλο μέτωπο κινήθηκε δυτικά από το χωριό Δρυμώνας και ενώθηκε με το μέτωπο φωτιάς που κινήθηκε βόρεια από το χωριό Καλαμούδι και -ως ένα μεγάλο μέτωπο πλέον- πήρε κατεύθυνση δυτική και βόρειοδυτική προς τα χωριά Κουρκουλοί και Μαρούλι των οποίων έχει διαταχθεί από χθες η εκκένωσή τους.

Ανάμεσα στα χωριά Δρυμώνας και Κουρκουλοί υπάρχει ένα ρέμα και από χθες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς σε συνεργασία με κατοίκους προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά.

Αποστολή στην Εύβοια για το newsit.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις