Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Η μικρή Βαλεντίνα πρωταγωνιστεί στη Bild – «Σήμερα χαμογελά»

Φωτιά στην Εύβοια: Η μικρή Βαλεντίνα πρωταγωνιστεί στη Bild – «Σήμερα χαμογελά»

Ρεπορτάζ για τη μικρή Βαλεντίνα, της οποίας η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου, στις φωτιές στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021, έκανε η εφημερίδα “Bild”. 

Ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης απαθανάτισε τη μικρή Βαλεντίνα, που έκλαιγε απαρηγόρητη μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας της, ενώ η φωτιά μαινόταν. Όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook, το κοριτσάκι ηρέμησε όταν είδε τον πατέρα του.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε.

Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!».

«Σήμερα χαμογελά…»

«Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή της καρδιά, η Βαλεντίνα σήμερα χαμογελά», γράφει.

Και συνεχίζει: «Πριν από σχεδόν πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην Εύβοια, η τότε τρίχρονη έγινε σύμβολο. Μια φωτογραφία δείχνει πώς κάθεται στο αυτοκίνητο της μητέρας της και γέρνει έξω από το παράθυρο, απελπισμένη, με λυπημένα μάτια . Οι φλόγες από τις οποίες πρέπει να φύγουν εκείνη και η οικογένειά της υψώνονται στο βάθος. Μόνο ο μπαμπάς της, ο Γιάννης, έμεινε πίσω προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του. Η εικόνα της κόρης του να τρέπεται σε φυγή από τη φωτιά συγκίνησε και έμεινε αξέχαστη».

Το άρθρο στη συνέχεια σημειώνει τις ανησυχίες της μητέρας της για το τι άφησε η καταστροφή αυτή στη μνήμη της μικρής Βαλεντίνας. Φαίνεται πάντως να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο πατέρας της έσωσε το σπίτι και «…η Βαλεντίνα δεν το βάζει κάτω. Τρέχει μέσα στο σπίτι, χορεύει, μιλάει για τις καλοκαιρινές της διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Αγκαλιάζει τους πάντες, μας έφερε τα παιχνίδια της να παίξουμε. Και φωτίζει τη ζωή της οικογένειάς της».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις