Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Στο πλευρό των πληγέντων η Σκιάθος – Φιλοξενούνται πυρόπληκτοι, στέλνονται τρόφιμα

Φωτιά στην Εύβοια: Στο πλευρό των πληγέντων η Σκιάθος – Φιλοξενούνται πυρόπληκτοι, στέλνονται τρόφιμα

Η τοπική κοινωνία της Σκιάθου στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων γειτόνων της από την Εύβοια, οι οποίοι εδώ και μέρες βλέπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται από τη φωτιά. Κάτοικοι και επιχειρήσεις προσφέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και διαμονή σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Το βράδυ του Σαββάτου (7/8) δεκάδες πυρόπληκτοι κάτοικοι από τα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας μεταφέρθηκαν με σκάφος από το Πευκί στην απέναντι ακτή της Σκιάθου για να έχουν μία ασφαλή διαμονή για όσες ημέρες χρειαστούν. Μετά από επικοινωνία των δημάρχων Ιστιαίας-Αιδηψού και Σκιάθου το σκάφος «Καλυψώ» παρέλαβε 64 πυρόπληκτους της περιοχής και τους μετέφερε στην χώρα της Σκιάθου στις 4:30 τα ξημερώματα, και από εκεί μεταφέρθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία.

«Θα σταθούμε δίπλα τους»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας δήλωσε ότι «πρωταρχικός στόχος ήταν να διασωθούν οι άνθρωποι και εμείς ως γείτονες προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε και να τους παρέχουμε μία ανάσα ανακούφισης από τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουν. Ό,τι χρειαστούν και όσο θα απαιτηθεί θα σταθούμε δίπλα τους».

Στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Την ίδια στιγμή, πολίτες, επιχειρήσεις και σύλλογοι – όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – μαζεύουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια. Η κινητοποίηση των πολιτών είναι μεγάλη και είδη τα πρώτα πακέτα έχουν φτάσει στο γειτονικό νησί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skiathoslife.gr

Πηγή φωτογραφιών: skiathoslife.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις