Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι 150 άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος – Το νέο μήνυμα του 112

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι 150 άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος – Το νέο μήνυμα του 112
Ηλικιωμένοι βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου βασιλείου στη Μουρια, καθώς περίμεναν τις δυνάμεις ασφαλείας για την εκκένωση της περιοχής - ΦΩΤO Patrisnews

Η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, βρίσκεται μία ανάσα από την περιοχή που βρίσκεται το χωριό Κλαδέος και οι πυροσβέστες έκριναν ότι το πρέπει αμέσως να εκκενωθεί.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το ilialive, βρίσκονται εκεί 150 άνθρωποι! Για την διαδικασία της εκκένωσης έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ilialive, μία νέα φωτιά ξέσπασε, στη Ζαχάρω! Καίγεται δασική έκταση κοντά στους Σχίνους…

Νέο μήνυμα του 112

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να εκκενώνονται οικισμοί, ο ένας μετά τον άλλον, με τον πύρινο εφιάλτη να έχει κυκλώσει την Ηλεία!

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Click4More: Φωτιά στην Ηλεία: Διαρκείς ταυτόχρονες αναζωπυρώσεις – Έχουν καεί πάνω από 10.000 στρέμματα

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, ‘Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, ‘Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Συνολικά, από χθες το μεσημέρι έως σήμερα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν 29 περιοχές. Πέρα από τις 10 κοινότητες, από χθες το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην η Αρχαία Ολυμπία και στις κοινότητες: Φρίξα, Δήλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

«Πιθανότατα να έχουν μείνει πίσω άνθρωποι»

Λίγο νωρίτερα, όπως είπε κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Open, έμειναν εγκλωβισμένα για περίπου μιάμιση ώρα, περίπου 20 άτομα εξαιτίας της φωτιάς στο χωριό Πεύκες.

Όπως είπε στο OPEN TV ο κάτοικος της περιοχής, Νίκος Τζαβάρας κινδύνευσαν κάτοικοι, ενώ οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές.

«Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα καταφέραμε και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά»,

«Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω»…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις