Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη σε τρία μέτωπα – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη σε τρία μέτωπα – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία που από το πρωί της Πέμπτης (21.07.2022) παλεύουν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Συγκεκριμένα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό.

 

Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη συνολικά τρία μέτωπα, ένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ένα στο Τραγανό που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα και ένα ακόμα που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρδας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 36 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Μέχρι να πέσει το σκοτάδι στη μάχη ήταν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Άγναντα αργά το απόγευμα παρουσίαζε μια καλύτερη εικόνα.

Πληροφορίες patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις