Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στη Νεμούτα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στη Νεμούτα

Αντιμέτωποι με μια ακόμη μεγάλη αναζωπύρωση είναι εθελοντές και πυροσβέστες στην περιοχή της Νεμούτας το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το patrisnews.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ οι εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Σημειώνεται πως κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν για πέμπτη μέρα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που αρχικά είχε ξεσπάσει στην Αρχαία Ολυμπία. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος σημείωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει».

Βίντεο από το σημείο

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

«Είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί» σημείωσε.

Τόνισε, πως υπήρχε μια ακόμη αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις