Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα πύρινα μέτωπα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (pics, video)

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα πύρινα μέτωπα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις (pics, video)

Γι’ άλλη μια μέρα μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία με αναζωπυρώσεις αλλά και νέες εστίες. Πυρκαγιές σε δασική έκταση στην Ωλένη του Πύργου καθώς και στην περιοχή Πανόπουλο Ηλείας, ξέσπασαν την Κυριακή (26.07.2020).

Γύρω στις 16:30 ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παλεύουν με τη φωτιά στην Ηλεία στην περιοχή Ωλένη. Νωρίτερα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα πρόκειται να ενισχυθούν με δύο ακόμη αεροσκάφη μέχρι να πέσει το φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, προς το παρόν, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όμως, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Πανόπουλο Ηλείας. Επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Εντολή για έρευνα σχετικά με την εκδήλωση των τελευταίων πυρκαγιών στην Ηλεία, αλλά και την Αχαΐα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ , patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις