Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβεστικό ντελαπάρισε στο Κολίρι – Στον Λάλα το κύριο μέτωπο

Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβεστικό ντελαπάρισε στο Κολίρι – Στον Λάλα το κύριο μέτωπο

 Δραματική είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία, καθώς οι φλόγες έχουν φουντώσει επικίνδυνα εξαιτίας των ανέμων και πλέον πλησιάζουν το Κολίρι. Σύμφωνα με το ilialive.gr, δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη φωτιά της Ηλείας το πυροσβεστικό όχημα ντελαπάρισε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη της πυροσβεστικής. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο ένας εκ των τραυματιών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο Κολίρι λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε δίπλα στο νεκροταφείο του οικισμού με αποτέλεσμα να ηχήσουν για άλλη μια φορά οι καμπάνες.

Στο μέτωπο της φωτιάς, όπως αναφέρει το patrisnews.com, οι φλόγες πλησιάζουν επίσης και τον οικισμό Ροζέικα στον Αμπελώνα, ενώ στο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κοντά στον οικισμό της Νεμούτας και απειλεί να περάσει στην Αρκαδία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τις περιοχές Κάμενα, Λούβρο και Άνω Λούβρο. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημέρωσαν τους κατοίκους, να απομακρυνθούν.

Παράλληλα, εστίες υπάρχουν στο Λάλα και στο χωριό Λαμπέτι. Ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία».

Όπως είπε: «Το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση».

Τόνισε ότι «υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή Μιράκα, αλλά οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς τη γειτονική Αρχαία Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές εστίες στα περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι».

Στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Πηγή: patrisnews.gr, ilialive.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις