Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Στην Αρκαδία οι φλόγες – Μεγάλο μέτωπο σε δάσος στην Νεμούτα

Φωτιά στην Ηλεία: Στην Αρκαδία οι φλόγες – Μεγάλο μέτωπο σε δάσος στην Νεμούτα

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα και στην Ηλεία, όπου το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο. Η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει μπει στην Αρκαδία, ενώ στην Νεμούτα καίγεται πυκνό δάσος. 

«Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε “διακλάδωση” της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας». «Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».

Δείτε βίντεο: 

Επίσης, είπε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη φωτιά στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Λάσδικας, όπου και εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Βαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, αλλά θα δώσουν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας».

«Μάχη» σε Βίλλια, Αμπάρι και Αγ. Τριάδα

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι κάτοικοι στα Βίλλια, στο Αμπάρι και στην Αγ. Τριάδα κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους, αφού με όσα μέσα διέθεταν πάλεψαν κυριολεκτικά με τις φλόγες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της αστυνομίας να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούσαν μια τέτοια ώρα να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα κοπάδια τους.

Επίσης, ο αριθμός των ηλικιωμένων κατοίκων ήταν εξίσου μεγάλος, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους από τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις