Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Εντείνεται η μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά με την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της του Σαββάτου (3/7). Αποφασίστηκε η εκκένωση των περιοχών Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστεί το μέτωπο. 

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση και αυτή την ώρα υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα. Η κατεύθυνση του ανέμου – αυτή την στιγμή – οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από ξηρά και αέρα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσουν τις εστίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ έχουν ενισχυθεί και από δυνάμεις της Αθήνας και της Δυτικής Ελλάδας. Τα εναέρια μέσα (8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα) επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως και θα στηθούν ζώνες άμυνας γύρω από οικισμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. 

Νωρίτερα, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. 

Τι είπε στο newsit.gr η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ελειό και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι. Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και αρχικά απείλησε το χωριό Καπανδρίτι που εκκενώθηκε. Όπως λέει στο newsit.gr, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται οι κατασκηνώσεις της περιοχής.

Ακούστε ΕΔΩ αναλυτικά: 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις