Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φωτιά στην Ξάνθη: Στις φλόγες περιοχή στο Ωραίο – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά στην Ξάνθη: Στις φλόγες περιοχή στο Ωραίο – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ξάνθη. Σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση…

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραίο του νομού Ξάνθης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο δύσβατο υψόμετρο και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος: 51 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Μύκης, Χουσειν Ριτβαν τόνισε στο newsit.gr: «Η φωτιά είναι κοντά στα Βουλγαρικά σύνορα. Είναι κάτω απο το Γυφτόκαστρο. Είναι εκεί όλες οι δυνάμεις. Δεν απειλεί Δόξα τω Θεώ τίποτα. Είναι πολύ μακριά απο σπίτια και οικισμό. Απο ότι με ενημερώνουν είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση.»

Οι προειδοποιήσεις για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

  • Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) σε Αττική και Εύβοια. 
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Απευθύνεται έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ΚΑΘΕ ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

ν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112.

«Σήμερα και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση! Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία μάλιστα χθες Σάββατο, στάλθηκε και στα κινητά των πολιτών μέσω του 112.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις