Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρο: Προσπαθούν να την «πιάσουν» πριν πέσει το σκοτάδι (video)

Φωτιά στην Πάρο: Προσπαθούν να την «πιάσουν» πριν πέσει το σκοτάδι (video)
ΦΩΤΟ parianostypos.gr

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβέστες, για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στην Πάρο, η οποία αν και πλησίασε σπίτι, μέχρι στιγμής δεν έχει κάψει κάποιο από αυτά.

“Η φωτιά κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι ομορφιάς. Σπίτια δεν κινδυνεύουν, ούτε κάτοικοι αυτή τη στιγμή. Ευελπιστούμε να τελειώσει όλη αυτή η κακή περιπέτεια πριν σκοτεινιάσει”, είπε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, στο newsit.gr

Συμπλήρωσε ότι η εικόνα είναι καλύτερη τώρα…

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Κόστος της Πάρου. Ξέσπασε το μεσημέρι και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο.

Click4More: Φωτιά στην Πάρο: Οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που έχει διάσπαρτες εστίες, ενώ επιβεβαιώνεται και από εκεί, ότι για την ώρα τουλάχιστον , δεν έχουν καεί σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πηγαίνουν ακτοπλοϊκώς, από τον Πειραιά στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι καπνοί από τη φωτιά, έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα, τόσο στην Πάρο, όσο και στα κοντινά νησιά…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις